datorer och bärbara datorer med VPN

Problem med installationen på operativsystemet är extremt sällsynta-nästan alla VPN-tjänster stöder Windows och Mac, vissa kan användas för Linux. Arbeta på en dator eller bärbar dator, Det finns två alternativ av VPN – det här är webbläsartillägg eller ett klientprogram. Den första versionen gäller endast webbläsaren, det påverkar inte andra program eller åtgärder. Det andra alternativet täcker hela systemet och alla verktyg som finns där. Men den här tjänsten har trafikbegränsningar, så i det här fallet kan du inte göra utan en betald prenumeration.

I praktiken är det tillräckligt för genomsnittliga användare att använda VPN-tillägg för webbläsaren.

Installationsprocessen innebär följande steg:

På leverantörens hemsida laddas installationsfilen ner och lagras på enheten på något lämpligt ställe; När du har startat installationen följer du popup-instruktionerna i fönstret; Inloggning till systemet utförs genom att ange de referenser som tidigare användes vid prenumeration; För att komma igång, öppna listan över servrar och välj lämplig; Utan att stoppa VPN kan du säkert och konfidentiellt använda Internet.

Det finns inbyggda VPN på operativsystem, men de överför data till Microsoft eller Apple, så anonymitet och säkerhet garanteras inte.